Team6

OVER ONS

Vectis Private Equity

Vectis Private Equity is een investeringsfonds dat ondernemers en managementteams ondersteunt bij het realiseren van groeiambities.

In partnership met het management investeren wij in gezonde Belgische KMOs, die duurzaam waarde creëren in groeiende markten. Wij stellen geduldig kapitaal ter beschikking,  en leveren ondersteuning bij uitbouw management team, strategische vraagstukken en overnames. Daarnaast activeren wij ook ons uitgebreid netwerk om de groei van onze participaties te bestendigen.

Als onafhankelijk investeringsfonds beheren wij 125 miljoen euro, gespreid over 4 fondsen. Het recentste fonds,  Vectis Private Equity IV, werd opgestart in februari 2021 met een kapitaal van 80 miljoen euro. Het is onze filosofie om via een persoonlijke en resultaatsgerichte aanpak te streven naar een nauw partnership met onze participaties, steunend op onze ondernemersmentaliteit en onze sterk betrokken aanpak.

De investeerders in de Vectis fondsen zijn voornamelijk Vlaamse ondernemers en industriële families. Naast de ondernemende families zijn er ook een aantal institutionele partijen die investeren in de Vectis fondsen zoals PMV, vdk en BNP.

Ivan De Witte, CEO Hudson Belgium

“Vectis is de ideale minderheidspartner voor het management team om deze buyout mee te realiseren. Er is een goede klik en zij bieden ons ook extra expertise om ons ambitieus groeiplan waar te maken.”

Luc De Corte, CEO Bakkerij Aernoudt

“Met Vectis als partner kunnen we onze groeistrategie versneld realiseren. We zijn overtuigd van het potentieel in de markt, en Vectis biedt ons expertise en het nodige kapitaal om ons ambitieus groeiplan waar te maken.”

Hein Wilderjans, CEO Amadys

“Het Owner buy-out voorstel dat Vectis had uitgewerkt charmeerde mij onmiddellijk. Één van mijn drie kinderen is nu ook actief als aandeelhouder betrokken, zo is er duidelijke opvolging.  Daarnaast is de actieve ondersteuning van het Vectis team bij het zoeken en uitwerken van overnames in de sector om onze groei te bestendigen een echt pluspunt voor ons bedrijf.”

buyouts

Sinds 2004 geïnvesteerd in meer dan 30 bedrijven

beheer

EUR 125 miljoen onder beheer

groeikapitaal

Gemiddeld 20% jaarlijkse groei in onze bedrijven, organisch en/of via overnames

HEBT U EEN AMBITIEUS GROEIPLAN?

Vectis Private Equity is een investeringsfonds dat ondernemers en managementteams ondersteunt bij het realiseren van groeiambities.

Wij lichten graag onze jarenlange expertise in Belgische KMO segment en onze actieve ondersteuningspolitiek toe in een open gesprek.

CONTACTEER ONS