SBE

Status Investering 2022
Hoofdkwartier Sint-Niklaas
Sector Studie & engineering bureau
Website sbe-engineering.com/
Contact Alain Grillaert, Walter Beyen

Koen Thomas, CEO

“Ons bedrijf bestaat uit een groep getalenteerde en geëngageerde mensen, verbonden door een gemeenschappelijke visie en een sterke cultuur, die samen ons bedrijfsverhaal schrijven. Wij zijn erg enthousiast Vectis Private Equity te verwelkomen in ons aandeelhouderschap. Hiermee halen wij een ervaren en sterke partner aan boord die ons kan begeleiden om het pad van verdere groei mede uit te tekenen en ons hierin te ondersteunen”

Bedrijfsprofiel

SBE, met hoofdzetel in Sint-Niklaas is een tweede generatie familiebedrijf dat actief is als bouwkundig studie- en adviesbureau. De onderneming werd opgericht in 1988 door Ir. Rik Thomas en wordt momenteel geleid door zijn zonen Ir. Koen en Jan Thomas.

Met vestigingen in België (Sint-Niklaas en Namen), Nederland en Spanje, stelt SBE vandaag ongeveer 200 personen te werk. De onderneming is gespecialiseerd en gereputeerd in de waterbouw (o.a. havens, sluizen, kaaimuren en terminals) en burgerlijke bouwkunde (tunnels, bruggen, wegen & rioleringen). Daarnaast is zij eveneens actief in urbanisme en landschap, elektromechanische installaties en industriële constructies.