Profacts versnelt groei en expansie samen met Vectis Private Equity

Profacts zet zijn sterke groei in de wereld van marktonderzoek en consulting verder. Het sloot immers zonet een nieuw financieel en strategisch partnership af met investeringsmaatschappij Vectis Private Equity. Dankzij dit partnership zal het bedrijf kunnen inzetten op verdere expansie in binnen- en buitenland, alsook op het aanbieden van innovatieve oplossingen voor klanten. Carine Vaeremans blijft als CEO verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van Profacts.

Profacts (www.profacts.be) is reeds jaren een toonaangevend marktonderzoeks- en adviesbureau. Bedrijven en overheden (nationaal en internationaal) kunnen bij Profacts terecht voor onderzoeksoplossingen, antwoorden op strategische vragen en inzichten in en advies rond succesfactoren voor bedrijven. Naast kwantitatief en kwalitatief marktonderzoek, datamining, predictive modelling en impliciet onderzoek, innoveert het team van ruim 40 medewerkers ook voortdurend in nieuwe digitale platformen om de uitdagingen van klanten te ondersteunen.

‘Can Do spirit’ en ondernemersbloed

Naast oprichter Stijn De Rammelaere en CEO Carine Vaeremans, participeren voortaan ook Martijn Dehaene, Robby Herfs en Karen De Visch, als leden van het management team, in het kapitaal. Stijn De Rammelaere trekt zich operationeel volledig terug en ondersteunt in zijn nieuwe rol als voorzitter van de Raad van Bestuur verder de strategie van Profacts.

Stijn De Rammelaere: “Profacts heeft een sterke ‘can do’ ondernemersspirit en heeft steeds oplossingen op maat van klanten en klantentevredenheid centraal gesteld. Ik ben bijzonder trots dat we enkele jonge ondernemers in ons midden hebben die mee investeren in de toekomst van Profacts en hun schouders zetten onder de ambitie om samen een sterke groei te realiseren. Ik kijk uit naar dit nieuwe hoofdstuk voor ons bedrijf, samen met onze nieuwe partner Vectis die ons zal ondersteunen in onze volgende groeifase.”

Voor Vectis past de samenwerking met Profacts perfect in de strategie om te investeren in groeiende, sterke ondernemingen. Lieven Coen, partner Vectis Private Equity: “We werden aangetrokken door de kwaliteit van het management en haar uitgesproken ambitie om verder te investeren in innovatieve en digitale oplossingen ten voordele van haar klanten. Met de focus op thought leadership, de toewijding en passie voor marktonderzoek die we bij Profacts ervaren hebben, bestaat er een uitstekende basis voor verdere groei. Bovendien kijken we ernaar uit om samen gesprekken aan te knopen met partijen die deel willen uitmaken van dit ambitieus partnership.”

Sterke groei en meer slagkracht

Profacts maakt sinds 2015 deel uit van het Duval Union ecosysteem. Onder leiding van CEO Carine Vaeremans en dankzij een uitstekende samenwerking met Duval Union, kende het bedrijf de afgelopen jaren een sterke groei op de Belgische markt. Duval Union trekt zich nu terug uit het kapitaal, maar benadrukt de blijvende lange termijn samenwerking met Profacts als strategische partner voor marktonderzoek. Klaus Lommatzsch: “Met Carine als CEO en het management dat instapt in het kapitaal is Profacts meer dan ooit gewapend om in de toekomst sterk te blijven presteren. We blijven Profacts aanbevelen aan onze klanten als partner of excellence voor alle onderzoeksvragen. Wij danken Stijn en Carine en het hele Profacts team voor de mooie weg die we samen mochten afleggen en zijn ervan overtuigd dat ze met Vectis de juiste partner gevonden hebben voor de volgende fase op het groeipad.”

Dit partnership werd gefaciliteerd door Deloitte Corporate Finance en Deloitte Legal, als adviseurs van Profacts, en door Finvision en Argo Law als adviseurs voor Vectis Private Equity.

Over Vectis Private Equity

Vectis Private Equity is een onafhankelijk private equity fonds met ca EUR 100m onder beheer dat zich richt op investeringen in Belgische KMO’s. Het team heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van KMO’s in hun groeitraject en is erg vertrouwd met de uitdagingen van dergelijke ondernemingen. Sinds de start, meer dan 15 jaar geleden, heeft Vectis in meer dan 30 Belgische ondernemingen geïnvesteerd en daarnaast ook ca 20 bijkomende add-on acquisities gerealiseerd. Hiermee is Vectis één van de meest actieve private equity investeerders in dit segment van de Belgische markt.