September update

Team update
Gezien de groeiambities van Vectis, werd het team de laatste jaren versterkt en vervoegt Maxime Maertens het partner team naast Walter Beyen, Stefaan Vanquaethem, Lieven Coen en Alain Grillaert. Maxime kwam aan boord bij Vectis in 2016 na 4 jaar corporate finance ervaring bij Degroof Petercam. Ervaring in het kmo-landschap bouwde hij ondermeer op als bedrijfsleider bij zijn familie onderneming. Participaties die Maxime vandaag meebestuurt, zijn Bakkerij Aernoudt, 62Miles en Water Is Life Group.

   

Walter Beyen: “We zullen onze positie als kmo-investeerder in België blijven versterken. Een sterk team is de basis om onze belofte aan de portefeuillebedrijven waar te maken, namelijk financiële en actieve ondersteuning bij de verdere expansie en uitbouw van hun onderneming. De ondernemer laten ondernemen, maar met bijkomende kennis, o.a. rond buy-and-build, kapitaal en netwerk. Daarnaast bouwen we verder aan onze proactieve aanwezigheid in de markt om steeds meer in beeld te komen bij ondernemers, management teams en adviseurs die betrokken zijn bij het aantrekken van kapitaal of het overdragen van ondernemingen.”

Karel Vermeulen, sinds 2019 actief bij Vectis, werd gepromoveerd tot Senior Associate. Verder zijn we ook op zoek naar versterking en rekruteren we een bijkomende Senior Associate.

Portfolio update
– IT Partner ConXion bouwt verder aan haar buy & build traject met de overname van het Brugse Sharecom
Bakkerij Aernoudt zet haar sterk organisch groeiverhaal verder via een nieuwe productiehub in Oostkamp (West-Vlaanderen) 
Water Is Life Group bouwt verder aan een leidende Europese positie in de waterpompen distributie en productie markt via 4 overnames in Belgie, Nederland en Portugal
– HVAC en Elektro installateur Building Technology dekt met de overnames van Entek (zonnepanelen) en Watchguard (beveiligingssystemen) twee zeer interessante niches af in gebouwtechnieken Leverancier van schoonmaakoplossingen
Salubris versterkte haar managementteam met CEO Erwin Lammens en CFO Steven Van de Voorde

Over Vectis Private Equity
Vectis Private Equity, met 125M€ onder beheer, is een onafhankelijk private equity fonds dat zich richt op investeringen in ambitieuze Belgische KMO’s. Sinds de start, bijna 20 jaar geleden, heeft Vectis in meer dan 30 Belgische ondernemingen geïnvesteerd en daarnaast ook tientallen add-on acquisities gerealiseerd. Hiermee is Vectis één van de meest actieve private equity investeerders in dit segment van de Belgische markt.