Vacature: Private Equity Senior Associate

Vectis Private Equity is een onafhankelijk private equity fonds gericht op middelgrote Belgische KMO’s met duidelijk groeipotentieel. Vectis is bijna 20 jaar actief en beheert ~ € 125 miljoen.

Om het team te versterken en onze verdere groei te ondersteunen, zijn we op zoek naar een competente (m/v): Private Equity Senior Associate, een ondernemende finance professional met business inzicht.

Als Private Equity Senior Associate werk je samen met de andere leden van het team aan projecten en draag je verantwoordelijkheid over een aantal belangrijke taken:

  • Je start met het uitvoeren van marktresearch en brengt sectoren zeer degelijk in kaart. Aan de hand van gedegen analyses toon je kennis van zaken wat betreft sector en mogelijke projecten.
  • Je identificeert en analyseert interessante investeringsmogelijkheden, via een diepgaande evaluatie van financiële jaarcijfers en persberichten, en door het pro-actief contacteren van potentiële prospecten.
  • Je structureert investeringen en ondersteunt in trajecten. Je verzorgt de opmaak en verfijning van financiële boordtabellen ter opvolging van de performantie en besluitvorming.
  • Daarnaast ondersteun je mogelijke acquisitie-en groeistrategieën. Je bereidt investeringsnota’s voor en assisteert in due diligence processen en juridische negotiaties.
  • Je volgt portfoliobedrijven en hun uitdagingen op de voet en hebt een radar voor het detecteren en analyseren van opportuniteiten.
  • Tenslotte ben je ook betrokken in de voorbereiding en uitvoering van eventuele exits en werk je actief mee aan een optimale interne werking bij Vectis.

Je masterdiploma (eventueel aangevuld met een master in Finance), je ‘business-denken’, je eerste relevante werkervaring in een gestructureerde omgeving (2-5 jaar) op vlak van strategy consulting, private equity, banking, audit of corporate finance en uitstekende IT-kennis vormen de basis voor het opnemen van deze functie.

Persoonlijkheidskenmerken: veel energie / dynamisch, neemt initiatief, ondernemend (wil vooruit en verbeteren), team speler, bescheiden, flexibel (ook qua werkuren), kan relativeren, gevoel voor humor.