Vectis Private Equity investeert in Easykit

Vectis Private Equity heeft recent geïnvesteerd in Batiself, het bedrijf dat onder de merknaam Easykit slimme zelfbouwsystemen op de markt brengt in Vlaanderen.

In het kader van een herschikking van het aandeelhouderschap en ter ondersteuning van de verdere groei heeft Vectis Private Equity een belangrijke minderheidsparticipatie genomen in de groep Batiself. Oprichter en CEO Koen Vanreusel blijft in het kapitaal betrokken, net zoals COO Kris Vanlathem. Samen met Vectis heeft ook Jan Heyse in het bedrijf geïnvesteerd.

Batiself levert onder de merknaam “Easykit” zelfbouwpakketten aan particulieren voor de installatie van verwarming, ventilatie, koeling, sanitair, elektriciteit en domotica. Hierbij staat het bedrijf ook in voor de nodige voorcalculatie, opleiding en begeleiding bij de aanleg en de opstart van de installatie, evenals voor het onderhoud ervan.

Koen Vanreusel (CEO) stelt: “De instap van Vectis en Jan Heyse als minderheidsaandeelhouders geeft aan het bedrijf en het managementteam de nodige garanties op een stabiel aandeelhouderschap met respect voor de waarden en principes, die aan de basis liggen van de groei van het bedrijf. Bovendien bieden zij ons ook extra expertise om ons ambitieus businessplan waar te maken.”

“De investering in Batiself kadert perfect in onze strategie om te investeren in kwaliteitsvolle ondernemingen met groeiperspectieven. We kijken er naar uit om Koen en zijn team te ondersteunen in het realiseren van de geplande groeistrategie”, aldus Walter Beyen, Partner bij Vectis Private Equity.

Press Release: Vectis Private Equity investeert in Easykit