team6_toplager

Vectis Private Equity lanceert 4de investeringsfonds: 80 miljoen EUR voor investeringen in Belgische KMO’s

Vectis Private Equity lanceert vandaag haar vierde fonds, waarmee het 80 miljoen EUR heeft opgehaald. Hierdoor heeft Vectis momenteel 125 miljoen EUR onder beheer. Reeds sinds 2004 ondersteunt Vectis met haar investeringen Belgische KMO’s met mooie groeiperspectieven.

De meerderheid van de investeerders in de vorige fondsen (waaronder PMV en VDK Bank) investeren opnieuw in het vierde fonds. Daarnaast treden BNP Paribas Fortis Private Equity en diverse ondernemende families toe tot het aandeelhouderschap. Veel van deze investeerders hebben een achtergrond in het besturen en leiden van familiale KMO’s; hierdoor heeft Vectis toegang tot een uitgebreid netwerk van ondernemers en sectorspecialisten.

In lijn met de huidige investeringsfocus zal Vectis zich met haar nieuwste fonds toespitsen op deelnemingen in gezonde Belgische KMO’s, die geleid worden door sterke management teams met focus op innovatie en groei. Vectis zal zowel minderheids- als meerderheidsbelangen nemen in bedrijven met een EBITDA tussen EUR 1 en 8 miljoen.

De vorige investeringsfondsen van Vectis hebben geïnvesteerd in een 30-tal Belgische bedrijven uit diverse sectoren (met diverse add-on acquisities). Hiermee is Vectis één van de meest actieve private equity investeerders in dit segment van de Belgische markt.

Het Vectis team, recent versterkt met Alain Grillaert (ex Gimv), heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van KMO’s in hun groeitraject en is vertrouwd met de uitdagingen waar deze ondernemingen voor staan.

Recent kwam Vectis in het nieuws met de investering in marktonderzoeksbureau Profacts, de aansluiting van Mortierbrigade bij Onlyhumans (communicatiebureaus) en de verkoop van SMC (arbeidsveiligheid) aan Normec.

Artikel in De Tijd:  Vectis zamelt 80 miljoen in voor investeringen in kmo’sPDF