Vectis stapt in het kapitaal van IT-dienstverlener ConXioN

ConXioN is vastberaden om verder te groeien en haar klanten nog beter bij te staan in hun digitale transformatie, beveiligingsvraagstukken en dagelijkse IT-ondersteuning. Daarom zijn we enthousiast om als Vectis Private Equity toe te treden tot het aandeelhouderschap van ConXion.

ConXioN (www.conxion.be) begeleidt en inspireert haar klanten in hun digitale transformatie op tal van domeinen zoals infrastructuur, applicaties, security, cloud, mobility, printing, IoT en Artificial Intelligence. Dit mede dankzij het belangrijke netwerk aan gerenommeerde partners zoals Microsoft, HP, SentinelOne en Cisco, waarmee ConXioN een voortrekkersrol speelt in IT-innovatie en onderzoek. In het ConXioN Experience Center te Waregem kunnen bedrijfsleiders deze ‘new style of IT’ ervaren en worden ze ondergedompeld in de toekomst van interactieve technologie.

Typische klanten zijn KMO’s, middelgrote en grote bedrijven, maar ook overheidsinstellingen. Het bedrijf is voornamelijk actief in West- en Oost-Vlaanderen maar bedient klanten over gans België. De groep realiseert een omzet van ruim EUR 20 miljoen met een 100-tal medewerkers.

Vervolg van het groeiverhaal

ConXioN heeft de voorbije jaren onder leiding van CEO en oprichter Chris Debyser een sterk organisch groeiparcours neergezet en wenst dit verder te zetten met de ondersteuning van Vectis. Complementaire overnames zullen zeker overwogen worden. Chris Debyser (CEO) stelt: “Met Vectis hebben we een partner gevonden die ons DNA begrijpt. Vectis zal ons bijstaan tijdens overnametrajecten en in onze verdere professionalisering. Zij hebben bovendien een zeer fijnmazig netwerk in Vlaanderen dat ConXioN ten goede zal komen.”

“We merken een sterke vraag naar een professionele dienstverlening in digitaliseringstrajecten en een verhoogde bezorgdheid rond security. ConXioN zal hier de komende jaren een belangrijke rol in kunnen spelen. Wij kijken ernaar uit om nauw samen te werken met het managementteam van ConXioN om onze gezamenlijk ambities hierin waar te maken. Voor Vectis is de investering in ConXioN de laatste van het derde fonds“, aldus Lieven Coen, Partner bij Vectis Private Equity.

Artikel in De Tijd (12/05/2021)

Over Vectis Private Equity

Vectis Private Equity is een onafhankelijk private equity fonds met ca EUR 125m onder beheer dat zich richt op investeringen in Belgische KMO’s. Het team heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van KMO’s in hun groeitraject en is erg vertrouwd met de uitdagingen van dergelijke ondernemingen. Sinds de start, meer dan 15 jaar geleden, heeft Vectis in meer dan 30 Belgische ondernemingen geïnvesteerd en daarnaast ook ca 20 bijkomende add-on acquisities gerealiseerd. Hiermee is Vectis één van de meest actieve private equity investeerders in dit segment van de Belgische markt.