H+R vertical2

Vectis verkoopt haar belang in Hudson Benelux aan Randstad Group

Aalter, 9 december 2021 – Vectis Private Equity heeft samen met het management van Hudson Benelux, specialist in HR-consulting, beslist om haar aandelen te verkopen aan Randstad NV, wereldwijd marktleider in HR-dienstverlening. De overname biedt voor de koper nieuwe mogelijkheden dankzij de diensten waarin Hudson excelleert zoals gespecialiseerde werving en selectie, talent management, flexibele HR oplossingen, strategisch beloningsadvies en innovatieve HR tools.

De huidige Hudson activiteiten zijn ontstaan uit het in 1982 opgerichte De Witte & Morel. In de daaropvolgende decennia groeide het bedrijf en werd het marktleider in hoogwaardige HR-consulting en detachering van middle tot senior management voor de private en publieke sector en KMO’s tot multinationals. De sterke onderzoeks- en ontwikkelingscapaciteiten hebben Hudson in staat gesteld om data-gestuurde HR-tools en HR-diensten van hoge kwaliteit te ontwikkelen, zoals Assessment & Development centers, Reward Management en flexibele HR-oplossingen.

Met de steun van Vectis Private Equity heeft het management begin 2018 de Benelux activiteiten kunnen losweken en verzelfstandigen uit de op Nasdaq genoteerde Amerikaanse moedergroep. In nauwe samenwerking met het management werd tijdens de voorbije jaren sterk geïnvesteerd in nieuwe operationele IT-platformen en de opfrissing van het merk en kantorennetwerk. De eerste internationale expansie richting Luxemburg en Nederland was ook een belangrijke en succesvolle realisatie.

Hudson is een sterke aanvulling op het huidige dienstenpallet van Randstad Group. Hudson zal blijven opereren als een aparte onderneming en merk. De 275 medewerkers zullen werken vanuit de bestaande kantoren in België, Nederland en Luxemburg.

Walter Beyen, Partner van Vectis Private Equity: “We zijn zeer trots op het parcours dat we samen hebben afgelegd met het management. Als groep hebben we de juiste stappen kunnen zetten die dit traject hebben mogelijk gemaakt. Het internationale netwerk en de solide basis van Randstad zullen Hudson helpen bij de verdere ontwikkeling en groei. Ik hou me eraan om het volledige managementteam te danken voor deze succesvolle samenwerking en het was een genoegen om voor hen een strategisch klankbord te zijn.”

Artikel in De Tijd: Rekruteringsspecialist Hudson komt in handen van Randstad (10/12/2021)

 

Over Vectis Private Equity

Vectis Private Equity (www.vectispe.be), met ca EUR 125m onder beheer, is een onafhankelijk private equity fonds dat zich richt op investeringen in Belgische KMO’s. Het team heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van KMO’s in hun groeitraject en is erg vertrouwd met de uitdagingen van dergelijke ondernemingen. Sinds de start, meer dan 15 jaar geleden, heeft Vectis in meer dan 30 Belgische ondernemingen geïnvesteerd en daarnaast ook ca 20 bijkomende add-on acquisities gerealiseerd. Hiermee is Vectis één van de meest actieve private equity investeerders in dit segment van de Belgische markt.