WILG_1

Vectis zet mee haar schouders onder groei van Water Is Life Group

Water Is Life Group (WILG) is een Europese groep, met hoofdkantoor in Pelt, actief in de productie, distributie en verkoop van pomp- en irrigatiesystemen en leiding infrastructuurproducten. De afgelopen jaren is de groep sterk gegroeid onder meer door de overname van een aantal sectorgenoten. Om de groei verder te ondersteunen stappen Vectis Private Equity en D2E mee in het kapitaal. Het management team blijft aan boord en herinvesteert in de groep.

Het verhaal van WILG begon in 1988 toen Reinier Teunissen in Achel van start ging met Watertechniek Teunissen, een groothandel in waterpompen en toebehoren. Doorheen de jaren groeide Watertechniek Teunissen, vandaag twee locaties, maar kwamen er ook nieuwe activiteiten binnen de groep. Zo werden de distributieactiviteiten van MPI en Aubia overgenomen en werd de groep een belangrijke Europese importeur van het Aziatische merk Leo Pumps. Sinds de overname van Well Pumps vorig jaar ontwerpt en produceert de groep ook zijn eigen onderwater- en bronpompen. In 2022 kwam de internationalisatie in een stroomversnelling met de overnames van Orlando, een internationale distributeur, in Italië en Motix, specialist op vlak van leidingsystemen, in Nederland. Vandaag omvat de groep tien operationele bedrijven en zal ze dit jaar een omzet van net geen 50M€ realiseren.

Oprichter Reinier Teunissen ziet de toekomst optimistisch tegemoet. “In het algemeen zal het beheer van water alleen maar belangrijker worden door de toenemende periodes van droogte, afgewisseld met periodes van hevige regenval. Ook de verdere professionalisering van de land- en tuinbouw zal de vraag naar geavanceerde irrigatie aanwakkeren. Daarbovenop zijn we sinds twee jaar actief in de markt van geothermie, een technologie die vandaag nog in zijn kinderschoenen staat, maar de komende jaren enorm aan belang zal winnen in de zoektocht naar efficiëntere manieren om onze huizen en gebouwen te verwarmen” voegt hij toe.

Het bedrijf is de afgelopen decennia uitgegeroeid tot een gevestigde waarde in Limburg en ver daarbuiten. “We onderscheiden ons al jaren van de andere spelers op de markt door niet alleen een zeer uitgebreid gamma van producten aan te bieden, maar ook door onze klanten bij te staan met technisch advies”, licht Raf Corten, CEO, toe. Het bedrijf is nu echter ook helemaal klaar om internationaal door te breken. Na de recente overnames van Orlando en Motix zijn er ook overnamegesprekken opgestart met verschillende andere partijen. “We zijn blij dat we met Vectis en D2E twee partijen aan boord halen die ons kunnen ondersteunen bij het realiseren van onze ambitieuze plannen” zegt Reinier Teunissen.

“Vanaf het eerste contact waren wij onder de indruk van de visie en het ondernemerschap van Reinier. Wij kijken enorm uit naar de verdere samenwerking.” zegt Ivo Marechal. “We volgden het bedrijf al een tijdje en hebben gezien hoe het bedrijf een impressionant parcours heeft afgelegd. Wij staan helemaal klaar om samen met Reinier, Raf en hun team het volgende hoofdstuk vorm te geven” zegt Stefaan Vanquaethem van Vectis.

Over Water Is Life Group (WILG)
Water Is Life Group (WILG) is een Europese groep, met hoofdkantoor in Pelt, actief in de productie, distributie en verkoop van pomp- en irrigatiesystemen en leiding infrastructuurproducten. De groep bestaat uit tien operationele bedrijven in België, Nederland, Italië en Portugal en realiseert een jaarlijkse omzet van ongeveer 50M€.

Artikel in de Tijd: https://www.tijd.be/ondernemen/algemeen/twee-investeerders-aan-boord-bij-groep-water-is-life/10436762.html (PDF versie)

Artikel in Het Belang Van Limburg: https://www.hbvl.be/cnt/dmf20221223_95532981 (PDF versie)