Work

We rekruteren een Investment Manager

Vectis Private Equity is een onafhankelijk private equity fonds gericht op middelgrote Belgische KMO’s met duidelijk groeipotentieel. Vectis is bijna 20 jaar actief en beheert ~ € 125 miljoen.

Om het team te versterken en onze verdere groei te ondersteunen, zijn we op zoek naar een competente (m/v): Private Equity Investment Manager, een ondernemende finance professional met business inzicht.

Als Private Equity Investment Manager werk je samen met de andere leden van het team aan projecten en draag je verantwoordelijkheid over een aantal belangrijke taken:

  • Je start met het uitvoeren van marktresearch en brengt sectoren zeer degelijk in kaart. Aan de hand van gedegen analyses toon je kennis van zaken wat betreft sector en mogelijke projecten.
  • Je identificeert en analyseert interessante investeringsmogelijkheden, via een diepgaande evaluatie van financiële cijfers en marktresearch, en door het pro-actief contacteren van potentiële prospecten.
  • Je structureert investeringen en ondersteunt in trajecten. Je verzorgt de opmaak en verfijning van financiële en operationele rapporteringsdashboard ter opvolging van de performantie en besluitvorming.
  • Daarnaast ondersteun je mogelijke acquisitie-en groeistrategieën. Je bereidt investeringsnota’s en bankpresentaties voor en assisteert in due diligence processen en juridische negotiaties.
  • Je volgt portfoliobedrijven en hun uitdagingen op de voet en hebt een radar voor het detecteren en analyseren van opportuniteiten.
  • Tenslotte ben je ook betrokken in de voorbereiding en uitvoering van eventuele exits en werk je actief mee aan een optimale interne werking bij Vectis.

Je masterdiploma (eventueel aangevuld met een master in Finance), je ‘business-denken’, je relevante werkervaring in een gestructureerde omgeving (vanaf circa 5 jaar) op vlak van strategy consulting, private equity, banking, audit of corporate finance en uitstekende IT-kennis vormen de basis voor het opnemen van deze functie.

Persoonlijkheidskenmerken: veel energie / dynamisch, neemt initiatief, ondernemend (wil vooruit en verbeteren), team speler, bescheiden, flexibel (ook qua werkuren), kan relativeren, gevoel voor humor.

Soliciteer via Linkedin: https://www.linkedin.com/jobs/view/3952275171