I-Rental_Nieuws

Vectis Private Equity verkoopt haar participatie in I-Rental aan Indu-Tools

Indu-Tools, een verhuurder van industrieel gereedschap, gevestigd in Rotterdam, heeft een meerderheidsbelang verworven in zijn Antwerpse sectorgenoot I-Rental.

De management teams van beide bedrijven zijn enthousiast om de krachten te bundelen en beide organisaties te integreren. Op die manier zal de gezamenlijke verhuurvloot nog efficiënter worden ingezet bij haar klanten in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Met de bundeling van knowhow zullen de klanten in deze regio’s uiteraard nog beter geholpen worden.

Vectis Private Equity participeerde in I-Rental sinds 2017 en kan met deze exit meewerken aan een mooi industrieel project. Dit brengt twee gelijkwaardige spelers samen met een complementair verhuurpark, actief in aansluitende geografische gebieden. Vectis wenst het gecombineerd management team alle succes toe in de verdere uitbouw van deze internationale verhuurgroep.

 

Over Indu-Tools

Indu-Tools is specialist op gebied van verhuur van machines en gereedschappen binnen de industrie, metaal en offshore en verhuurt onder andere lasapparatuur, pneumatische -, hydraulische – en elektrische gereedschappen, stroom, lucht en licht. Indu-Tools biedt klanten een totaalpakket van services tijdens turnarounds en projecten en ook een bemande on-site shop behoort tot de mogelijkheden. Indu-Tools is gevestigd in Rotterdam en heeft filialen in Beverwijk en op de sites van Esso en Shell te Rotterdam.

 

Over I-Rental

I-Rental legt zich toe op de integrale voorziening van industriële gereedschappen en tijdelijke nutsvoorzieningen (licht, lucht en stroom), en dit zowel voor contractoren als eindklanten, tijdens shut-downs, projecten en reguliere onderhoudswerken. I-Rental is gevestigd in Antwerpen en heeft verder vestigingen in Zelzate (Gent), Le Roeulx (Bergen), Awans (Luik) en Sandouville (Le Havre – Frankrijk).

 

Over Vectis Private Equity

Vectis Private Equity is een onafhankelijk private equity fonds met ca EUR 100m onder beheer dat zich richt op investeringen in Belgische KMO’s. Het team heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van KMO’s in hun groeitraject en is erg vertrouwd met de uitdagingen van dergelijke ondernemingen. Sinds de start, meer dan 15 jaar geleden, heeft Vectis in meer dan 30 Belgische ondernemingen geïnvesteerd en daarnaast ook ca 20 bijkomende add-on acquisities gerealiseerd. Hiermee is Vectis één van de meest actieve private equity investeerders in dit segment van de Belgische markt.