Vectis stapt in het kapitaal van het Antwerpse multitechniekenbedrijf Building Technology

Vectis Private Equity realiseert hiermee de eerste investering in haar Vectis IV fonds. Dit fonds werd begin dit jaar opgericht met een kapitaal van EUR 80 miljoen.

Via de vennootschappen E.T.I. V. Vandenven, Siegers Technics, ETI Partner en Clima & Partners is Building Technology vandaag actief in de installatie van totale gebouwtechnieken waaronder
elektriciteit, domotica, beveiliging, verwarming, koeling en ventilatie (HVAC), sanitair, zonne-energie en milieu vernieuwende technieken.

Vanaf heden zal de moedermaatschappij van de groep door het leven gaan als Building Technology waarmee ze wil onderstrepen te willen inzetten op de verbreding van haar aanbod van technieken voor gebouwinfrastructuur waarin de technologiecomponent steeds belangrijker wordt. Binnen haar domein van multitechnieken is Building Technology een stevige middelgrote groep met hoofdzetel te Antwerpen. De groep realiseert een omzet van circa EUR 45 miljoen en er werken in totaal ruim 225 mensen.

De groep is één van de meer performante installatiebedrijven met een mooie historiek van organische groei en de integratie van gerichte overnames. Het is de bedoeling op dit elan verder te gaan en actief op zoek te gaan naar buy & build opportuniteiten in verschillende technieken.

Afgevaardigd bestuurder van Building Technology Luc Ost licht toe: “Wij zijn een sterke en ambitieuze groep van met mekaar verbonden, complementaire en bijzonder klantgerichte KMO’s. We stellen vast dat onze klanten evolueren naar een “one stop shop” voor de investering in technieken. Onze klanten stuwen ons vooruit om te groeien en een meer volledige service op maat te leveren. Om dit groeiverhaal verder waar te kunnen maken heb ik ervoor geopteerd om een externe partner aan boord te halen die onze groep kan begeleiden in dit traject van expansie (zowel organisch als via overnames) en professionalisering. Met haar ervaring in het opschalen van succesvolle KMO’s heeft Vectis Private Equity me kunnen overtuigen de gepaste partner voor onze groep te zijn en ik kijk uit naar een succesvolle samenwerking.”

 

Over Vectis Private Equity
Vectis Private Equity, met EUR 125 miljoen onder beheer, is een onafhankelijk private equity fonds dat zich richt op investeringen in ambitieuze Belgische KMO’s. Het team is erg vertrouwd met de uitdagingen van dergelijke ondernemingen en de begeleiding van hun groeitraject. Sinds de start, meer dan 15 jaar geleden, heeft Vectis in meer dan 30 Belgische ondernemingen geïnvesteerd en daarnaast ook ca. 20 bijkomende add-on acquisities gerealiseerd. Hiermee is Vectis één van de meest actieve private equity investeerders in dit segment van de Belgische markt.